Meleg burgonyasaláta – recept és videó!

Gréta Stőhr, De finom!, Plus Size Tv, Receptek rovat

A FEM3 Café stúdiójában főztem – igazi kihívást jelentett Berki Krisztián kedvére tenni! Nézd meg a videókat, és ha kedvet kaptál, készítsd el magad is ezt a salátát! A meleg burgonyasaláta receptjét a videók alatt találod.

Hozzávalók:

1 kg apró szemű újburgonya (noisettes)
1 ek olívaolaj
tiszta só, tiszta víz
1 kisebb fej lila hagyma finomra aprítva
15-20 dkg zsenge zöldborsó
1 csokor petrezselyem aprítva
1 marék menta és snidling aprítva

Az öntethez:
3-4 ek fehér balzsamecet vagy citromlé
2 ek dijoni mustár
2 ek agavészirup
fél biocitrom héja reszelve

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmossuk körömkefével (nem hámozzuk), majd tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, aztán aláöntünk 1 dl vizet, és lefedve főzzük. Ha a víz elpárolgott, fedő nélkül pirítjuk 1-2 percig, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és összeforgatjuk. Vigyázzunk, hogy a burgonya ne törjön! Közben felaprítjuk a hagymát, a zöld fűszereket, és összekeverjük az öntet hozzávalóit.
A borsós burgonyát tálba öntjük, megszórjuk a fűszerekkel, a hagymával, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan, de alaposan összeforgatjuk.

  • 0
  • Nyomtatom