A plus size nem egyenlő azzal, hogy nem csinos!

Kozma Rita, Önbizalom rovat

Mondanám, hogy szeretném leszögezni ezt egyszer és mindenkorra, de tudom, érzem, hogy még számtalan olyan pillanat lesz az életemben, amikor értetlen, vagdalkozó, telteket bántó nőkkel (ritkább esetben férfiakkal) fogok találkozni – ha máshol nem, a virtuális térben biztosan.

Hiszen sokaknak még most sem világos, mit jelent a plus size fogalma. A plus size nem egyenlő azzal, hogy kövér. Ezt a szót egyébként is szívből utálom, mert rosszul hangzik, akarva-akaratlanul igénytelen, magával nem foglalkozó nőre asszociálok, ha hallom. Ha te nem, elnézést! Eddig ha ezt hallottam, olvastam (nem csak magazinokban), mindig így éreztem.

Tehát a plus size nem egyenlő azzal, hogy kövér. Sőt ennek semmilyen szinonimájával sem, hiszen a plus size szimplán azt jelenti: nem normal size.

És mi a normal size? A 36–40-es konfekcióméret. Ami efölött van, az plus size.

Tehát ha neked a felsőtested vékony, mondjuk, 36-os, de a csípőd, combod környékén 42-es vagy, akkor bizony te részben plus size vagy, így neked is szólnak a plus size tippek. Ilyen például a legtöbb latin sztár: Shakira, Kim Kardashian stb. Ha szélesebb a hátad vagy nagyobb a melled, 42-es vagy annál nagyobb, de derékban, csípőben karcsúbb vagy, akkor épp így részben plus size vagy.

Tehát: a plus size nem egyenlő azzal, hogy nem csinos, a plus size tartománymegjelölés. A 42-es méret fölötti nőké.

  • 0
  • Nyomtatom