Felnőttkori pattanások? Így tüntesd el őket!

Vilmányi-Kiss Anita, Szépség rovat

Makacs mitesszerek, egyenetlen, „szemcsés” bőr, és fénylő T-vonal… pedig már túl vagyunk a kamaszkoron. Sok nővel előfordulnak ezek a bőrproblémák, de van megoldás!

A por, a környezetszennyezés és az UV-sugárzás oxidálják a bőrt, ami keratin-megvastagodással, faggyútúltermeléssel és faggyúoxidációval járó láncreakciót válthat ki, magyarul táptalaja a bosszantó pattanásnak. Jó tudni, hogy hormonális és fogászati okok is is kiválthatják ezt a bőrelváltozást, így ha gyanítjuk, hogy esetünkben is ez áll fenn, orvoshoz kell fordulni!

A  La Roche-Posay Effaclar K(+) arckrém különleges antioxidáns hatóanyagaival küzd a simább bőrtextúráért. Érzékeny, zsíros bőrűek is használhatják.

LRP_EFFACLARK

A Vichy Normaderm kiváló megoldás a felnőtt nők zsíros, pattanásos bőrének speciális problémáira. Célzottan, a pattanásra használd a készítményt, ne az egész arcodra!

Vichy_Normaderm_Hyaluspot

Otthon, házilag is csökkentheted bőröd faggyútermelését. Íme a recept: friss, átszűrt paradicsomlevet keverj össze egy kis liszttel, majd az így kapott masszát tedd a pattanásos területre. A paradicsom egyrészt nagyon finoman hámlaszt, így segít a zsíros réteg kíméletes eltávolításában, másrészt hatóanyagai fokozzák a vérbőséget, ezért rendszeres használatával megelőzheted a ráncképződést és a tág pórusok kialakulását. Vitalizálja és mattítja a bőrt, miközben a mitesszerekre is csodás gyógyír.

  • 0
  • Nyomtatom