Karambol egy fehérneműs plus size nő miatt?

Kozma Rita, Szépség rovat

Szerinted szexisek a teltebb nők, vagy sem? Mert a magazinok címlapján, a mozifilmekben és sorozatokban még most is irreálisan vékonyak a nők, a modellekről nem is beszélve, ami azt mutatja, hogy bizony a vékonyság az ideál, a követendő példa, a szépség maga.

Akkor miért tetszik mégis olyan sok férfinak a teltebb comb, a szélesebb csípő és a dús mell? Miért dicsérnek meg és fordulnak utánunk az utcán? Nem egy és nem tíz férfi mondta már, hogy elege van a soványságkultuszból, a pálcikalábakból, a kiálló bordákból.

Életem során egyetlen férfitól hallottam, hogy neki kifejezetten a vékony, (az ő szavaival) fiús lányok jönnek be. Azóta ez a férfi megnősült: egy gyönyörű telt nőt vett feleségül! Már gyermekük is született. Egyébként, mielőtt azt gondolnátok, biztosan nem kellett egyetlen fiús lánynak sem: igen jóképű férfiről van ám szó, szuperjó munkával.

Korábban úgy gondoltam, több pasinak tetszenek a vékony nők, mint a teltebbek, de tény, hogy a néhány évtizedes életem alatt csak egy ilyen véleményt hallottam.

Egyszer, egy hozzám közel álló férfi arra a kérdésemre, hogy vajon miért csontsovány lányokkal reklámozzák a fehérneműket és a fürdőruhákat, ezt a választ adta: “Képzeld már el, hogy egy dús idomú, buja nő viselné egy plakáton a bikinit vagy a fehérneműt! Akkora karambolok lennének mindenhol, mindenki a nőt nézné!” Lehet, hogy ez a magyarázat minderre?

  • 0
  • Nyomtatom