Medvehagymás csirkemell jázminrizzsel

Czakó Mariann, De finom!, Receptek rovat

Ha diétázol, ne keress tovább receptet! Ha csak finom ízekre vágysz, akkor is jól jársz, ha úgy döntesz, ezt a medvehagymás csirkemellet készíted el ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók:

1 egész csirkemellfilé
1 csokor medvehagyma
3 szál zöldhagyma
2,5 dl tejszín
5 dkg vaj
só, bors
kevés olaj

 

MK_2

Elkészítés:

A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk (más fűszert nem igényel, mert a medvehagymának elég markáns íze van). A serpenyőbe kevés olajat teszünk, rárakjuk a húst, a tetejére rádaraboljuk a vaj felét. Pici vízzel, fedő alatt megpároljuk, majd szép pirosra sütjük. Közben a zöldhagymát felkarikázzuk, a medvehagymát apróra vágjuk. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a megmaradt vajat, kicsit megfuttatjuk rajta az újhagymát, majd rádobjuk a medvehagymát, sózzuk, borsozzuk, és együtt puhára pároljuk. Végül hozzáöntjük a tejszínt, és pár perc alatt összeforraljuk. A mártást a sült csirkemellre kanalazzuk, rizzsel tálaljuk.

  • 0
  • Nyomtatom